Canicross


Ben je fanatiek hardloper of lijkt het je leuk te starten en heb je een hond waarvan je denkt dat die het leuk zal vinden om met jou de samenwerking aan te gaan? Meld je dan aan voor een workshop Canicross. Tijdens deze workshop leer je meer over deze bijzonder leuke sport, het is namelijk niet zo simpel als je hond vastknopen en gaan...... We gaan aan de slag met alle aspecten die bij deze sport komen kijken zoals het juiste materiaal, commando's, hoe stimuleer je je hond om voorwaarts te gaan, hoe bouw je het op en leer je een juiste warming-up te doen voor je hond en nog veel meer!! De duur van een privé workshop is ongeveer 1,5 tot 2 uur. Af en toe wordt er een groepsworkshop georganiseerd daarvan is de duur ongeveer 3 uren. Kosten van een privé workshop zijn 75 euro.

 

DogScooter


Dogscooter is een leuke vorm van sporten mocht je als baasje niet kunnen hardlopen maar wel samen met je hond actief wilt zijn. De hond wordt doormiddel van een lijnuithouder en elastische lijn aan de step vast gemaakt. Het baasje stept mee zodat de hond niet volledig de step en het gewicht van zijn baasje hoeft te trekken. In deze workshop gaan we o.a. aan de slag met een goede warming-up, steptechniek, commando's en het stimuleren van je hond om voorwaarts te gaan.
Honden vinden het vaak erg leuk om voor de step te rennen omdat je over het algemeen een hogere snelheid kunt bereiken omdat je als baasje niet zo snel bent met hardlopen. De duur van een privé workshop is ongeveer 1,5 tot 2 uur. Materiaal is te leen mocht dat nodig zijn. Kosten van een privé workshop is 70 euro. Let wel op dat het trekken van een step voor je hond een grote belasting is en door de hogere snelheid, sneller vermoeid raken dus niet voor elke hond geschikt. Je hond dient minimaal 1,5 jaar te zijn om te mogen starten met Dogscooter.

 

 

Praktijkspeuren


Wat doen we met praktijkspeuren? Simpel gezegd laten we de hond op zijn eigen manier een geurspoor volgen om een (vermist) persoon te vinden. Een hond heeft een supergevoelig orgaan en dat is zijn neus die hij de hele dag door gebruikt. Het is daardoor ook geschikt voor elke hond en je zult zien dat je er beiden veel plezier aan zult beleven. Voor veel baasjes is het even wennen want je geeft het stokje over aan je hond. Die is de "baas" tijdens het speuren, want ja hij is degene die het spoor ruikt en daar moet je als baas op leren vertrouwen. Door het speuren krijgt je hond meer zelfvertrouwen en versterkt het de binding met zijn baas. Als baas zijnde leer je de touwtjes uit handen te geven en moet je dus leren om naar je hond te kijken wat die jou verteld. Nieuwsgierig geworden en wil je weten of het wat voor jou en je hond is? Houd de facebookpagina in de gaten of stuur een berichtje voor de opties. Wil je eerst meer informatie neem dat gerust contact met ons op.

 

 

Fitness


Dog-Fitness is niet heel bekend bij de meeste baasjes en toch is het enorm leuk om te doen met je hond. Via leuke actieve oefeningen zorg je ervoor dat je je hond fysiek in een goede conditie houd. Fitness bestaat uit flexibiliteit, coördinatie, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen oefeningen. In de lessen worden de oefeningen verantwoord opgebouwd aangepast op je hond en het doel wat je hebt. Je hoeft niet perse in de sport actief te zijn om je hond op deze manier in conditie te houden, ook voor pups, pubers en de seniorhond zijn dit leuke oefeningen om ze fit te houden. Fitness is maatwerk en wordt daarom meestal als privé les aangeboden. Wel worden er af en toe kennismaking workshops georganiseerd, houd daarvoor de facebookpagina van active-dog-training in de gaten.
Niet elke hond heeft hetzelfde doel of ontwikkeld zich even snel. Het is bij deze vorm van training belangrijk dat er thuis ook geoefend wordt,. Er kan dus niet een vaste prijs aan gebonden worden omdat voor iedereen het traject weer anders is afhankelijk van de voor jullie opgestelde trainingsschema. Wil je meer weten informeer dan naar de mogelijkheden en kosten.

 

 

Hersenwerk


Je hond heeft beweging nodig, je moet veel met hem ondernemen..dat hoor je veel om je heen. Dat klopt ook wel maar alles met mate. Wist je dat je hond ook mentaal uitgedaagd moet worden? Alleen maar fysiek bezig zijn kan ook veel onrust veroorzaken omdat een hond verwacht dat er altijd wat gebeurt. Lukt het dan een keer niet kan je hond zich gaan vervelen, opdringerig/druk worden. Door je hond met regelmaat een hersenwerkje aan te bieden kun je hem ook mentaal vermoeien, het helpt hem ook om het stress emmertje te legen waardoor je hond zich meer ontspannen zal voelen. Ook kan hersenwerk ingezet worden in spannende situaties zoals een bezoekje aan de dierenarts of rondom oud en nieuw. Maar wat is nu eigenlijk hersenwerk? Door middel van hersenwerkjes aanbieden wil je dat je hond zich leert concentreren op het oplossen van b.v. een puzzel, het vinden van alle brokjes uit een snuffelmat. Niet alle "zoek"spelletjes zijn automatisch hersenwerk. Je informatie of je hond bezig is zich te concentreren kun je heel goed aflezen aan zijn lichaamstaal. Tijdens deze workshop leer je dus hoe jij je hond moet lezen om te bekijken of hij zich concentreert, gefrustreerd is of hij het gewoon als een leuk spelletje ziet. Hersenwerk is dus ook zeker maatwerk want ook niet elke hond vind dezelfde puzzels interessant. Via de facebookpagina kun je in de gaten houden wanneer er weer een workshop hersenwerk gegeven wordt. Mocht je liever privé een workshop volgen kan dat ook zeer zeker. Neem daarvoor en de kosten even contact op.

 

 

Suppen


Helemaal hot suppen met je hond. Nou moet je zeggen.... het is ook Supper leuk!
Active dog training geeft beginners workshops voor hond en baas die het graag een keer willen proberen. Hiervoor huren we een stabiele sup en maken we een mooie route van 4 km door het water in Ravenswoud.
We starten de workshop met informatie over de sup, de techniek en het materiaal. Dan gaan we verder met het laten wennen van je hond aan de sup. Als dat goed gaat dan leggen we de sup op het water en nodigen de hond, op een positieve manier uit om op de sup te stappen. Sommige honden maakt het echt niet uit en bij een ander kost het iets meer tijd. Houd er dus rekening mee dat voordat iedereen op de sup zit het even kan duren. Ervaring leert dat uiteindelijk elke hond het aandurft om op de sup te klimmen en over het algemeen ook netjes blijven zitten.
In principe is suppen voor elke hond geschikt zolang deze niet bang is voor water. Mocht je hond er onverhoopt invallen kan dit tot een trauma leiden en dat is niet wat we willen. Dan is het advies om eerst met je hond aan de slag te gaan om het te laten wennen aan water. Voor hele jonge honden moeten we per individu bekijken of het geschikt is. Puppy's hebben een korte concentratieboog en hun balans is nog niet altijd even goed of zijn nog niet gewent aan het water.
Voor jonge honden zijn aangepaste workshops mogelijk, informeer naar de mogelijkheden. Houd de facebookpagina of de boekingspagina in de gaten voor de geplande workshops.

Emmet for Dogs

Heeft je hond wel eens last van zijn spieren, onregelmatig gangwerk, problemen met ontlasten....enz? Wellicht kan een Emmett behandeling hem verlichting geven. De EMMETT Techniek is een veilige, effectieve, zachte, eenvoudig toe te passen spierontspanningstechniek, ontwikkeld door Ross Emmett. Er wordt lichte druk uitgeoefend op de specifieke EMMETT-punten om pijn en ongemak te verminderen en/of beweging te verbeteren.  Deze behandeling kan bij je thuis plaats vinden en ook voor de eigenaar heb ik een aantal manieren om je te laten ontspannen. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Reiki voor de mens

Tijdens een Reiki behandeling wordt er energie, door het opleggen van handen doorgegeven. Reiki brengt het zelf helende vermogen van het lichaam weer op gang. De energie stroomt in het lichaam naar een plek waar zich ziekte of disbalans bevindt en wat zich niet goed kan herstellen. Het is niet mogelijk om de energie te sturen, het gaat daar naartoe waar het nodig is.

Het enige wat nodig is , de ontvanger moet toestemming geven om de Reiki te ontvangen. Reiki is positief en kan geen schade aanrichten. Het kan ook in de laatste levensfase ingezet worden om het proces te verlichten.

 

Wat kan Reiki doen:

* Bevorderen van het zelf helende vermogen van het lichaam.

* Pijn verzachten en ontspannend werken.

* Bewuster maken in je denken en doen.

* Ondersteunen bij therapievormen.

* Creativiteit stimuleren.

* Blokkades opheffen.

 

Wat kan Reiki NIET doen:

* Het is geen vorm van hypnose.

* Het is geen medicijn in de westerse geneeskunde, dus geen vervanging voor medicatie of medische zorg.

* Reiki behoord niet tot een religie of geloof, heeft niets te maken met occultisme of spiritisme.